Jeg har vært student i en stor del av livet som hundeeier, noe som sjeldent er lukrativt for noen.
Jeg har hatt mye dårlig råd, men har alltid vært kvalitetsbevisst, og forstått at enkelte ting er nødt til å koste penger. Jeg har aldri forstått de som reagerer på høye kjøpesummer på en rasehund, dette er en engangssum, og er ingenting mot utgiftene som kan dukke opp gjennom hundens liv. Og dersom du kjøper deg en hund, men ikke unner den noe annet enn fór fra Rema 1000, vil du aldri bli respektert av meg.
Har du ikke råd til å gi hunden det den fortjener, så stå over. Hjelp heller noen du kjenner med gåturer og hundepass.

Ja, jeg har måtte bruke kredittkort på dyreklinikken mange ganger, men det har selvsagt vært det første jeg har betalt ned igjen når stipendet/lønningen har kommet. Ja, jeg har måtte låne penger av flere i familien, men jeg har alltid vært nøye på at det skal betales tilbake så fort som overhodet mulig.

Det var aldri noe spørsmål om Anton skulle obduseres, eller ikke. Det var viktig for meg å få et så klart svar som mulig, og det er viktig for rasen! Når vi i tillegg har et fond som kan gi støtte på halve summen, så mener jeg at man faktisk har et ansvar.

April og mai var kostbare måneder, da Anton ble syk og døde. Det er flere utgifter man ikke tenker over, men alt i alt var jeg utrolig heldig. Hadde det ikke vært for at Jeløya trengte erfaring på dialyse, ville dialysebehandlingen blitt en mye mer kostbar affære.
Det kom også hjelp fra et par nære og kjære ❤

19april.jpg

Nedenunder kommer et lite regnestykke på de vondeste ukene i 2017:

Uten forsikring ville sannsynligvis ikke oppholdet på Jeløya blitt gjennomført, men allikevel – uten forsikring, hadde sykdomsperioden kommet på den nette sum av 53 600 kroner….

HVA

TOTALT

AGRIA DEKKET

BETALT

AniCura Råholt dyreklinikk
(konsultasjon 2.påskedag, blodprofil som viste nyresvikt)
 7300,- 5400,-  1900,-
AniCura Dyresykehus Oslo
(ett døgns oppstalling med væskebehandling)
 16450,- 12000,- 4300,-
AniCura Jeløy dyreklinikk:
(åtte døgns oppstalling, fire dialysebehandlinger, alle medisiner, alle blodprøver, avlivning, frakt til obduksjon)
 20600,- 12300,- 8300,-
Separat kremering og urne
(kremering kan delvis dekkes av forsikring, men på dette tidspunktet var veterinærforsikringen brukt opp)
 2370,-  2370,-
Obduksjon  6875,-  6875,-
 53595,-  23745,-

Summen på Jeløy dyreklinikk er ikke reell. De brukte opp forsikringen som avtalt, men utover det betalte jeg ikke for selve dialysebehandlingen. Jeg vet ikke hva totalsummen kunne ha vært, men det er åpenbart at den ville vært mye mer, når man sammenligner ett døgns oppstalling i Oslo med åtte døgns oppstalling på Jeløya….

 

På plussiden kom disse summene:

HVA

SUM

Utbetaling av livsforsikring + tilbakebetaling av forsikring (forsikringsår har gått f.o.m august t.o.m juli)  10900,-
Gave til Anton siste helgen han levde 5000,-
Mamma betalte regningen på AniCura Dyresykehus Oslo 4300,-
Refusjon fra Sannah-fondet for obduksjon 3437,-
23637,-

På dette regnestykket ser det ut som jeg gikk en hundrelapp i pluss, men i tillegg kommer utgifter som ikke dreide seg direkte om sykdommen, men som fulgte med.
2100,- på hotellovernatting i Moss, en del handling i Moss (vi trodde Anton skulle avlives i Oslo, men jeg hadde tatt med toalettmappa for sikkerhets skyld, allikevel måtte en del kjøpes), flere tanker med diesel, 1000 kroner i bompenger, mat i flere dager.

Det beste når man er i unntakstilstand er at penger betyr så lite, samtidig er man så avhengig av det. Jeg er takknemlig for at denne smellen gikk så greit som den gjorde, og at den ikke ødela økonomien i månedsvis. Selv om enhver økonomisk smell ville vært verdt det, om jeg fikk beholde deg… ❤
IMG_10116.JPG

Advertisements